Aktuelnosti

Razvojna agencija Srbije ponudila je besplatnu mentoring uslugu za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike, klastere i zadruge.

ras_logo.jpg

Usluge će biti omogućene kroz učesće u Programu standardizovanog seta usluga za ovu vrstu subjekata Ministarstva privrede Republike Srbije koji realizuje Razvojna agencija Srbije, a javni poziv je otvoren do 1. juna.

Mentoring je besplatna usluga kojom se pruža sveobuhvatna podrška korisnicima kroz individualni pristup, a proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju.

Mentorstvo pomaže vlasniku ili direktoru preduzeća da prepozna ključnu tačku potencijala svog poslovanja, a korisnik uz pomoć mentoringa razvija i sprovodi akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata.

Mentori u ovom procesu imaju profesionalno iskustvo u radu sa malim i srednjim preduzećima, dolaze iz 16 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i sertifikovani su od strane Razvojne agencije Srbije.

Do sada je uslugu mentorstva u Srbiji koristilo oko 2.000 korisnika, a u tim privrednim subjektima zabeleženo je kumulativno povećanje poslovne dobiti za 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz RAS.

Pravo na učešće u Programu imaju novoosnovani privredni subjekti - ne stariji od tri godine od dana objavljivanja Javnog poziva, postojeći privredni subjekti - registrovani pre marta 2016. godine, klasteri i zadruge.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...