Aktuelnosti

Javni poziv za modernizaciju proizvodnje

drvne-industrija.jpg
Javni poziv je otvoren do kraja godine ili dok se predviđena sredstva ne utroše.

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv kojim je malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od milijardu dinara.

Programom podrške malim preduzećima za nabavku opreme Ministarstvo privrede sufinansira četvrtinu troškova za nabavku nove proizvodne opreme, specijalizovanih alata i opreme za izvođenje građevinskih radova. Iznos za bespovratna sredstva po privredniku može biti maksimalno pet miliona dinara.

Ovim programom predviđeno je da, pored granta od 25 odsto koji obezbeđuje država, pet odsto čini učešće korisnika, a 70 odsto troška je finansirano kroz povoljan kredit partnera – banke ili lizing kuće.

Zainteresovani za ovu vrstu podrške konkurišu kod neke od partnerskih banaka ili lizing kuća, koje su za ovaj program ponudile povoljnije uslove kredita. Posebna pogodnost jeste što krediti ne moraju da budu obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već zalogom na kupljenoj opremi ili alatima.

Ovogodišnji partneri na programu su Banka Poštanska štedionica, Prokredit, Eurobank, Kredit agrikol, Erste i Halk banka. Takođe, Ministarstvo sprovodi ovaj program i u saradnji sa dve lizing kuće – Rajfajzen i Unikredit lizing.

Sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs. 


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...