Aktuelnosti

Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike

fond-za-razvoj.jpg

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio na današnjoj sednici još 14 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 30,3 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava devet miliona dinara, a ostatak je povoljan kredit Fonda.

Krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru programa Vlade Srbije "Godina preduzetništva".

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda za razvoj.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Odobreno je još 25 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje ovaj fond realizuje u Godini preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.

Spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu "Godina preduzetništva", odmah, nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...