Savetovanje iz oblasti EU Fondova sa akcentom na IPARD

Vreme održavanja : 10 May - 13 May 2016
Mesto : Slovenija, Kranjska gora

U organizaciji Kancelarije za budžetsko i finansijsko poslovanje-Public Finance Office u periodu 10 - 13. maja 2016. godine u Kranjskoj gori u Sloveniji organizovano je SAVETOVANJE iz oblasti EU FONDOVA sa akcentom na IPARD, koje je učesnicima dalo priliku da steknu neophodna profesionalna znanja i veštine.

Učesnici iz javnog i privatnog sektora, pratili su predavanja eminentnih Srpskih i Slovenačkih eksperata u oblasti Evropskih fondova, kao i finansijskih instrumenata za ruralni razvoj.

Predavanja su obuhvatala:
 
Mere IPARD Programa za Srbiju, finansijski okvir IPARD, Savete za uspešnu pripremu i realizaciju projekata IPARD, Pripremu potrebne dokumentacije, prezentaciju regionalnog razvoja i EU fondova na području BSCKranj, prezentaciju SAPARD i EU fondova u organizaciji  Kmetijsko gozdarske zbornice, zatim pozitivna iskustva sa projektnim finansiranjem, realizacijom projekta, pravdanjem sredstava, procedurama za refundiranje nakon realizacije projekata.

Tokom trajanja savetovanja, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Gorenjske iz Kranja organizovana su predavanja i posete u cilju prenosa pozitivnih iskustava koje je tokom pristupanja Evropskoj uniji i korišćenju evropskih fondova imala slovenačka regija Gorenjska.

Učesnici savetovanja su imali nekoliko faklutativnih izleta prilikom čega su obišli turističke atrakcije kao što su Skijaška skakaonica „Planica“, koja je u cilju osavremenjavanja i unapređenja kapaciteta poslednjih  godina putem EU fondova iskoristila više od 40 miliona evra, zatim prirodni park u okviru kojeg se nalazi izvor reke Save dolinke, turistički objekat Vilu Podvin, kao i turistički kompleks Bled.
 

Prijava

Podaci o učesnicima