Obuka: Uvođenje i implementacija sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru

Vreme održavanja : 27 Feb - 28 Feb 2020
Mesto : Novi Sad, Poslovni inkubator,Vojvođanskih brigada 28

Kancelarija za budžetsko i finansijsko poslovanje – Public Finance Office je 27. i 28. februara 2020. godine u svojim poslovnim prostorijama Poslovnog inkubatora u  Novom Sadu, organizovala Obuku za implementaciju i uspostavljanje  Sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru za polaznike iz pokrajinskih institucija, opštinskih uprava, javnih preduzeća, direktnih i indirektnih korisnika javnih sredstava.

 Kroz dva dana obuke, učesnici su putem interaktivnih radionica za operativno sprovođenje implementacije finansijskog upravljanja i kontrola imali prilike da se upoznaju sa Finansijskim upravljanjem i kontrolama kod korisnika javnih sredstava, o tome ko je mora uspostaviti, kako se uspostavlja i načinom primene u svakodnevnom poslu. Učesnici obuke su se kroz upoznavanje sa elementima potrebnim za implementaciju FUK-a. osposobili za implementaciju finansijskog upravljanja i kontrole u svojoj organizaciji putem praktičnih primera iz prakse i uz interaktivni rad sa predavačima polaznici su imali prilike da se konsultuju oko rešavanja konkretnih problema implementacije FUK-a u njihovoj organizaciji.

 Tokom obuke polaznici su upoznati sa:

 • Aktima za određivanje odgovornih lica za implementaciju FUK
 • Strategijom uvođenja i razvoja FUK-a
 • Akcionim planom
 • Pravilnikom o sistemu FUK
 • Registrom rizika
 • Strategijom upravljanja rizicima
 • Ostalim aktima koji su potrebni za implementaciju FUK-a
 • Procedurama za poslovne procese (Obrazac 1 - Lista poslovnih procesa; Obrazac 1a; Obrazac 2 - Mapa poslovnih procesa; Obrazac 3 - Dijagram toka poslovnog procesa);
 • Aktima kojima se procedure ozvaničavaju.
   

Predavači na obuci bili su stručnjaci iz relevantnih oblasti, Olgica Radić - ovlašćeni interni revizor u javnom sektoru i Biljana Veselinović - ovlašćeni interni revizor u javnom sektoru, koji su svoju višegodišnju praksu i profesionalna dostignuća podelili sa učesnicima obuke, i na taj način doprineli podizanju kadrovskih kapaciteta javnog sektora, što putem klasničnih predavanja, tako i putem razmene mišljenja sa učesnicima savetovanja.

Prijava

Podaci o učesnicima