JAVNE NABAVKE I INTERNA REVIZIJA/ JAVNE NABAVKE ODBRANE I BEZBEDNOSTI CG

Vreme održavanja : 20 Nov - 23 Nov 2023
Mesto : Zlatibor, Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa

Kancelarija za budžetsko i finansijsko poslovanje – Public Finance Office organizovala je od 20. do 23. novembra 2023. godine savetovanje na Zlatiboru u toplom i modernom ambijentu hotela Zlatibor, sa temama koje su obuhvatile internu reviziju kao i javne nabavke – nove izmene i dopune Zakona, kao i javne nabavke po EU pravilima.

Učesnici su imali prilike da se upoznaju sa izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama koje stupaju na snagu od januara 2024.godine, da aktivno učestvuju u predavanjima, postavljaju pitanja, a stručni tim naših izvrsnih predavača u ovoj oblasti nesebično je delio mišljenja i savete, pripremajući ih za primenu koja sledi.

Istovremeno sa kolegama iz Crne Gore sa kojima imamo dugogodišnju lepu saradnju, organizovali smo takođe predavanja na temu javnih nabavki i javnih nabavki u oblasti odbrane i bezbednosti gde su nam kolege iz Ministarstva odbrane Crne Gore u zajedničkom panelu sa Srbijom na temu “Bezbednost bez granica” prezentovali kako izgledaju nabavke u susednoj državi i sa kojim se problemima susreću u svom poslu.

Razmena iskustava, način poslovanja u obema država, i način na koji se službenici javnih nabavki hvataju u koštac sa problemima i kako prevazilaze sve prepreke, jesu jedna od najznačajnijih benefita ovakvih skupova, međusobnog umrežavanja i stvaranja veza na ovakvim skupovima pružaju nam satisfakciju da nastavimo naš rad i dalje u tom pravcu.

 

Prijava

Podaci o učesnicima