Praktična radionica: Novi portal javnih nabavki

Vreme održavanja : 27 Nov - 27 Nov 2020
Mesto : Beograd, Hotel Moskva

Kancelarija za budžetsko i finansijko poslovanje organizovala je 27. novembra 2020. godine jednodnevnu praktičnu radionicu “Novi portal javnih nabavki“ u prelepom ambijentu jedinstvenog hotela Moskva na Terazijama u Beogradu.

Primena novog portala javnih nabavki, koji je obavezan alat u praktično svim radnjama naručilaca i ponuđača, počela je 1. jula 2020. godine. U dosadašnjoj praktičnoj primeni Portala javnih nabavki uočene su greške i nedoumice kako od strane predstavnike naručioca, tako i ponuđača.

Na radionicama su predavači Branimir Blagojević, advokat specijalizovan za oblast javnih nabavki i član Radne grupe za izradu Nacrta novog Zakona o javnim nabavkama i Aleksandra Litričin i Saša Varinac, takođe advokati specijalizovani za oblast javnih nabavki i prethodni sekretar i predsednik Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, učesnicima predstavili sveobuhvatan i pravilan rad na novom Portalu javnih nabavki.

Naši eksperti su sa učesnicima na radionici u novom Portalu javnih nabavki sačinili plan javnih nabavki, konkursnu dokumentaciju, a zatim prikazali način podnošenja i otvaranja ponuda, na način na koji svi naručioci i ponuđači moraju da postupaju prema Zakonu. Učesnici su zajedno sa predavačima izvršili stručnu ocenu ponuda, a zatim podneli zahtev za zaštitu prava i upravljali jednim postupkom zaštite prava.

Prijava

Podaci o učesnicima