Aktuelnosti

Raspisan javni poziv za inovativne ideje u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“

Vizual_Srpski.jpg

U okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ raspisan je javni poziv za inovativne projektne ideje i poslovne modele koji bi doprineli efikasnoj i održivoj primeni Zelene agende za Zapadni Balkan i njenog Akcionog plana u Republici Srbiji.Poziv će biti otvoren do kraja 2026, a pristigle prijave će se ocenjivati i birati u nekoliko ciklusa.
 
U fokusu javnog poziva su projekti koji bi doprineli zelenoj transformaciji u oblasti dekarbonizacije i energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije, smanjenja zagađenja životne sredine sa fokusom na kvalitet vazduha, zaštite i investiranja u biodiverzitet i ekosisteme kao i u oblasti održivih prehrambenih sistema i ruralnog razvoja.

 
Najbolji pristigli predlozi projekata dobiće mentorsku i tehničku podršku za dalji razvoj, dok će onima najuspešnijima biti obezbeđeno sufinansiranje za realizaciju projekta i to do 50 odsto ukupne vrednosti investicije, ali ne više od 250.000,00 evra po projektu.


Na javni poziv mogu se prijaviti javna, privatna i socijalna preduzeća, istraživačke institucije, organizacije civilnog društva, udruženja poljoprivrednika i zadruge, lokalne samouprave i upravljači zaštićenih područja, pojedinačno ili udruženo.

Sve opšte informacije i uslove za konkurisanje možete pronaći ovde, dok se prijavljivanje vrši elektronskim putem, popunjavanjem onlajn formulara putem linka.


Projekat „EU za Zelenu Agendu u Srbiji“ finansira i tehnički podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi ga Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom, sa dodatnim finansiranjem obezbeđenim od strane vlada Švedske, Švajcarske i Republike Srbije.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...