Aktuelnosti

SMART START: OTKLJUČAJ SVOJ POTENCIJAL

smart-start-2023-slika-vesti-min.png

Rok za prijavu inovativnih projekata je 01. februar 2024. godine, do 12 časova.

Fond za inovacionu delatnost otvara novi javni poziv za projektno finansiranje u okviru Programa Pametni početak namenjen visoko-motivisanim timovima, koji nude skalabilna tehnička rešenja za različite tržišne probleme. Učesnicima u programu na raspolaganju su bespovratna sredstva do 5,4 miliona dinara po pojedinačnom projektu, a Fond ambicioznim timovima nudi finansiranje od 90% ukupnog budžeta projekta.

Pametni početak fokusiran je na proučavanje, validaciju i demonstraciju korisnosti proizvoda, usluga i tehnologija, kao i razvoj prvih prototipa ili minimalno održivih proizvoda (MVP). Pored finansijske podrške, program nudi i mentorstvo, koje će  timovima od 2 do 5 članova pomoći u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda i uspostavljanju poslovnih modela.

Rok za prijavu inovativnih projekata je 01. februar 2024. godine, do 12 časova. Prijave iz svih oblasti nauke i tehnologije podnose se putem portala, a neophodna dokumentacija se nalazi na internet stranici Fonda.

Za sve zainteresovane, tim Fonda za inovacionu delatnost će organizovati niz radionica i informativnih sesija tokom trajanja javnog poziva. Naš cilj je da podstaknemo mlade timove da se uključe u proces inovacija i svoje koncepte pretvore u uspešne preduzetničke poduhvate.

Sredstva za realizaciju ovog javnog poziva obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije za 2023. godinu, sa razdela Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u ukupnom iznosu do 260 miliona dinara.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...