Aktuelnosti

Poreska uprava od danas ima upola manje filijala

ministarstvo-finansija-uprava-za-trezor.jpg

Poreska uprava Srbije od danas broji 37 umesto dosadašnjih 78 organizacionih delova, pri čemu je ova organizaciona transformacija izvršena bez ijednog otpuštenog radnika, saopšteno je iz tog državnog organa.

U saopštenju se podseća da je, u skladu sa Programom transformacije Poreske uprave, broj organizacionih jedinica na teritoriji Srbije prvo u avgustu 2017. godine smanjen sa 178 na 78.

Naredni korak je bio, kako se dodaje, dalje ukrupnjavanje organizacionih jedinica Poreske uprave - sa postojećih 78 na 37 filijala, koje danas stupa na snagu, a što je urađeno u rokovima planiranim Programom transformacije koji je usvojila Vlada.

U novu organizacionu strukturu, počev od 1. jula 2019. godine, Poreska uprava Srbije ulazi bez ijednog otpuštenog radnika, navodi se dalje i napominje da su tu činjenicu uvažili kako zaposleni u toj upravi, tako i reprezentativni sindikat Poreske uprave.

„Cilj nam je da postignemo visok nivo efikasnosti i efektivnosti poslovnih procesa, moderne infrastrukture i radnog okruženja, kvaliteta rada, sistemskih rešenja koja će rezultirati još većom naplatom javnih prihoda i racionalizacijom troškova poslovanja”, ističu iz Poreske uprave.

Spisak novih organizacionih jedinica poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave. U saopštenju se, takođe, navodi da je poreska uprava imala u vidu potrebe građana u delu poreskih oblika kao što su porez na prenos apsolutnih prava za motorna vozila i nepokretnosti, porez na nasleđe i poklon, porez na držanje, nošenje i upotrebu dobara, te da je upravo zbog toga formiran Sektor za izdvojene aktivnosti, koji ima organizacione delove na broju lokacija širom Srbije, u kojima poreski obveznici mogu da podnesu poreske prijave i u papirnom obliku.

Fizičkim licima je omogućeno da, kao i do sada, poreske prijave podnose i elektronski i u papirnom obliku u svim organizacionim delovima. Pored toga, u ubuduće će ostati otvorene pisarnice, putem kojih će građani moći da ostvare kontakt sa Upravom.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...