Aktuelnosti

Javna rasprava o Nacrtu zakona o javnim nabavkama

Business-Plan.jpg

Ministarstvo finansija i Uprava za javne nabavke sprovešće javnu raspravu o Nacrtu zakona o javnim nabavkama, u periodu od 3. do 22. oktobra 2018. godine.

Ministarstvo finansija poziva sve zainteresovane, kao i stručnu javnost da se upoznaju sa Nacrtom zakona o javnim nabavkama i da svoje primedbe, predloge i sugestije dostave na obrascu koji je u prilogu ovog javnog poziva, putem elektronske pošte na adresu: javnarasprava@ujn.gov.rs

U okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o javnim nabavkama, Ministarstvo finansija, Uprava za javne nabavke i Privredna komora Srbije, organizuju okrugle stolove pod nazivom ''Predstavljanje i diskusija o Nacrtu zakona o javnim nabavkama'', u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, na kojima će biti prezentovana predložena rešenja i vođena rasprava o njima.

Nacrtom zakona usaglašava se pravni sistem Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije u oblasti javnih nabavki i unapređuju određena zakonska rešenja, radi efikasnije primene.  

Imajući u vidu značaj Zakona o javnim nabavkama za poslovanje privrednih subjekata na teritoriji Republike Srbije i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj privrede, nadležne institucije uputile su poziv privrednicima da učestvuju u javnoj raspravi i sugestijama i predlozima doprinesu unapređenju pravnog okvira u ovoj oblasti i iznalaženju najboljih i najcelishodnijih zakonskih rešenja.

Primedbe, predloge i sugestije za unapređenje teksta Nacrta zakona dostavljaju se elektronskim putem na adresu: javnarasprava@ujn.gov.rs

 U prilogu :

 


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...