Aktuelnosti

Do kraja godine set poreskih zakona u parlamentu

60995603-sud-cekic-bat.jpg

Do početka decembra Predlog Zakona o budžetu i budžetskom sistemu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će do kraja godine Skupštini Srbije predložiti set zakona, među kojima su predlozi zakona o javnoj svojini, o porezu na dohodak građana...

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će do kraja godine Skupštini Srbije predložiti set zakona, među kojima su predlozi zakona o javnoj svojini, o porezu na dohodak građana, o porezu na dobit preduzeća i porezu na imovinu.

"Taj paket zakona je vema važan za dalji nastavak reformi u našoj zemlji. Poreski zakoni će imati i poseban deo koji je vezan za podsticaje za razvoj IT industrije. Oni su važni za nastavak rasta srpske ekonomije",rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će pored pomenutih predloga zakona, krajem novembra, odnosno početkom decembra to Ministarstvo izaći i sa predlogom zakona o budžetu i budžetskom sistemu.

Predlog zakona o budžetskom sistemu imaće, kako najavljuje ministra, "nikad više kapitalnih investicija".

Poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski pitao je ministra finansija o proceni vrednosti imovine kao osnovice za naplatu porezu na imovinu, jer je, kako je rekao, to važno zbog obračuna zakupnine koju će od 1. januara plaćati takozvani zaštićeni podstanari.

Mali je rekao da postoji veliki broj dilema koje su proistekle iz prakse u prethodnih nekoliko godina i da će sve to što je primećeno kao nedostatak biti rešeno novim predlozima zakona.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...