Aktuelnosti

Javni pozivi za finansiranje projekata sportske infrastrukture

slide1-image-tablet.png
Rok za dostavu dokumentacije je 07. septembar 2018.

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da je i ove godine raspisalo javne pozive za dostavljanje predloga projekata, odnosno programa u oblasti sportske infrastrukture na teritoriji čitave zemlje, koji će biti finansirani naredne godine.

Javni pozivi su usmereni na tri grupe programa, odnosno projekata, a jedna od njih je „Završi započeto”, kojom je planiran završetak izgradnje sportskih objekata koji su u javnoj svojini i čija je izgradnja prekinuta u prethodnom periodu.

Prioritet imaju programi, odnosno projekti koji se odnose na radove na otvorenim sportskim terenima i tribinama čija je izgradnja započeta, ali nije okončana, kao i njihovo stavljanje u upotrebu.

Druga grupa programa obuhvata izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata u jedinicama lokalne samouprave iz četvrte grupe razvijenosti, čime se poboljšavaju uslovi za trenažne i takmičarske aktivnosti na polju različitih sportova u najnerazvijenijim opštinama, kao i u oblasti školskog i rekreativnog sporta.

Na taj način se promovišu zdravi stilovi života, mladi motivišu da aktivno učestvuju u kreiranju socijalnog života zajednice i vrši prevencija negativnih socijalnih pojava.

U treću grupu spadaju projekti prilagođavanja postojećih sportskih objekata potrebama osoba sa invaliditetom.

Realizacijom ovih projekata omogućava se nesmetano korišćenje sportskih objekata ovoj izuzetno ranjivoj grupi stanovništva, što doprinosi unapređenju njihove inkluzije u društvenim i sportskim aktivnostima.

U navedenim javnim pozivima definisani su uslovi koje mora ispunjavati projekat za ravnopravno učešće u konkursu i propisan je sadržaj neophodne dokumentacije.

Krajnji rok za dostavu dokumentacije je 7. septembar, a javni pozivi se mogu videti na zvaničnom sajtu Ministarstva.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...