Aktuelnosti

ORCA raspisala konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

ORCA_logo.jpg
Rok za prijavljivanje je 10. oktobar 2016.

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama (ORCA) raspisala je, u ime konzorcijuma partnera projekta "Održiva poljoprivreda za održivi Balkan", konkurs za dodelu bespovratnih sredstava i jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, a rok za prijavljivanje je 10. oktobar.2016

Konkurs je namenjen organizacijama civilnog društva (OCD) iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije i sa Kosova, koje se bave različitim aspektima održive poljoprivrede, kao što su kvalitet voda i zemljišta, biljna proizvodnja, stočarstvo, energija i otpad, bezbednost hrane, zaštita potrošača...,saopštila je ORCA.

Organizacije čije projektne ideje zadovolje kriterijume konkursa dobiće priliku da učcestvuju u posebnom programu koji obuhvata tri komponente.

Prva je obuka odabranih OCD u organizacionom razvoju, upravljanju organizacijom i javnom zastupanju. Druga komponenta je podrška za pisanje projektnih predloga iz oblasti održive poljoprivrede, a treća je dodela bespovratnih sredstava u maksimalnom iznosu od 25.000 evra za 10 najboljih projektnih predloga javnog zastupanja za održivu poljoprivredu.

Ovaj program se realizuje u okviru projekta "Održiva poljoprivreda za održivi Balkan", čiji je cilj jačanje kapaciteta javnog zastupanja organizacija civilnog društva i razvijanje politika na zapadnom Balkanu.

Pomenuti program finansira Evropska unija u trajanju od četiri godine a ukupni budžet je od 960.760 evra.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...