Aktuelnosti

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima sa teritorije AP Vojvodine, za organizaciju međunarodne manifestacije od nacionalnog značaja iz oblasti kulturnog turizma

tamburica-fest-u-deronjama-2010.jpg
Rok za podnošenje prijava je 19. maj 2016. godine.

Na osnovu člana 38.Zakona o udruženjima („Službeni glasnik RS“, broj 51/09) , 43. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list APV“, 37/2014) i člana 10. Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu („Službeni list APV“, broj 54/2015), Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, r a s p i s u j e

JAVNI KONKURS
ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA UDRUŽENjIMA SA TERITORIJE AP VOJVODINE, ZA ORGANIZACIJU MEĐUNARODNE MANIFESTACIJE OD NACIONALNOG ZNAČAJAIZ OBLASTI KULTURNOG TURIZMA
Broj: 133-401-2641/2016-03



Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbedio je sredstva Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu, Program 1507 – Uređenje i razvoj u oblasti turizma, programska aktivnost 1001 - Razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, ekonomska klasifikacija 4819 – Dotacije ostalim neprofitnim organizacijama u iznosu od 9.500.000,00 dinara, izvor 01 00 – Prihodi iz budžeta


NAMENA KONKURSA:

Organizacija međunarodnetamburaške manifestacije od nacionalnog značaja.

Visina traženih sredstava ne može biti veća od 9.500.000,00 dinara (slovima: devet miliona i petsto hiljadadinara).


CILjEVI KONKURSA:

- Unapređenje turističkog potencijala putem organizovanja manifestacije koja doprinosi međunarodnoj promociji AP Vojvodine i Republike Srbije.

- Predstavljanje turističkog proizvoda Vojvodine koji afirmišu kulturni turizam kroz promociju tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta.


USLOVI KONKURSA:

1. Pravo učešća na Konkursu imaju Udruženja sa teritorije APVojvodine koja afirmišu i promovišu tamburašku muziku i tamburicu kao instrument, a u cilju promocije kulturnog turizma.
2. Podnosilac može kao organizator ili suorganizator aplicirati samo sa jednim projektom – manifestacijom u čijoj je organizaciji, kao organizator ili suorganizator, učestvovao najmanje tri godine.
3. Za manifestaciju koja će se finansirati neophodno je da:
· je manifestacija od nacionalnog značaja;
· se održava na teritoriji AP Vojvodine;
· je međunarodnog karaktera i okuplja predstavnike najmanje 5 država;
· traje najmanje pet dana;
· se održava najmanje 5 godina uzastopno;
· okuplja više od 50.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, na godišnjem nivou.
· u okviru projekta ima:
a. festivalsko takmičenje prestižnih tamburaških orkestara iz najmanje 5 država;
b. predstavljanje starih zanata i rukotvorina;
v. promociju vojvođanske hrane i pića.



DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI:

1. Popunjen konkursni obrazac;
2. Kopija rešenja o registraciji;

3. Kopija rešenja o PIB-u;

4. Kopija OP obrasca.

5. Sredstva garancije urednog izvršavanja obaveza: dve istovetne blanko solo menice registrovane od strane poslovne banke ( prilaže se prilikom potpisivanja ugovora)

6. Izjava kojom se potvrđuje pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da se manifestacija održava, uzastopno i neprekidno, najmanje 5 godina, da će trajati najmanje 5 dana, da će u manifestaciji učestvovati predstavnici najmanje 5 država, te da okuplja najmanje 50.000 posetilaca, na godišnjem nivou.

Prijaveza Konkurs podnose se na konkursnom obrascu koji se može preuzeti sa sajta www.spriv.vojvodina.gov.rs, i sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom: „Ne otvarati-Konkursmanifestacije – turizam“, poštom ili preko pisarnice pokrajinskih organa.


Rok za podnošenje prijave na Konkurs je do19. maja 2016. godine.


DONOŠENjE ODLUKE:

Po jednom projektu-manifestaciji, komisija će razmatrati samo jednu prijavu i to organizatora, u slučaju da na konkurs pristigne prijava i organizatora i suorganizatora, ili jednog suorganizatora, u slučaju kada ne pristigne prijava organizatora za jedan projekat-manifestaciju a pristigne više prijava suorganizatora.


Odluku o dodeli sredstava donosi pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
Odluka o dodeli sredstava biće objavljena na sajtu Sekretarijata.
Neblagovremene i nekompletne prijave neće se razmatrati.

Informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti pozivom na brojeve 021/487 4669, 456 790, 487 4580.

OBRAZAC ZA PREUZIMANjE


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...