Aktuelnosti

Poreska uprava je na svojoj internet stranici objavila obaveštenje o načinu povraćaja sredstava odnosno obustave postupka utvrđivanja tzv. solidarnog poreza

consulenza_societaria.jpg

Poreska uprava je dana 8.01.2016. godine na svojoj internet stranici objavila obaveštenje o načinu povraćaja sredstava, odnosno obustave postupka utvrđivanja tzv. "solidarnog poreza", uz koje je objavljen i obrazac Zahteva za povraćaj razlike za uplatu neto prihoda lica u javnom sektoru/obustava postupka koji možete preuzeti ovde.

Shodno navedenom obaveštenju, uz zahtev je potrebno priložiti na uvid verodostojnu dokumentaciju - obračun primanja za svaki obračunski period – isplatni list ili odgovarajući ugovor za obračun primanja koji se odnose na više obračunskih perioda, odnosno drugi akt isplatioca prihoda kojim se dokazuje isplata prihoda obračunatih za veći broj meseci a izvršenih u jednom mesecu.

Na osnovu podnetog zahteva i sprovedenog postupka, Poreska uprava donosi rešenje o povraćaju plaćene razlike za uplatu neto prihoda na tekući račun podnosioca, odnosno obustavu postupka utvrđivanja tzv. solidarnog poreza.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...