Aktuelnosti

Počeli zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda s delegacijom Republike Srbije

misija-mmfa-dolazi-u-bih_1433849798.jpg
Plenarnim sastankom, održanim danas u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Uz guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Republiku Srbiju u Međunarodnom monetarnom fondu, u razgovorima su učestvovali ministar finansija Dušan Vujović i ministar privrede Željko Sertić sa saradnicima.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Džejms Rouf (James Roaf), šef misije, boravi u Beogradu od 29. oktobra do 10. novembra radi trećeg razmatranja rezultata u sprovođenju stendbaj aranžmana, koji je 23. februara 2015. godine odobren Republici Srbiji iz predostrožnosti.

Tokom posete misije biće sagledana najnovija fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja u zemlji, kao i realizacija obaveza za treće tromesečje ove godine, na osnovu kojih se prati napredak u postizanju ciljeva dogovorenog ekonomskog programa. U predstojećim razgovorima predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda biće razmotreno i sprovođenje ekonomske politike u narednom periodu, priprema makroekonomskog i fiskalnog okvira programa do kraja ove i tokom sledećih godina, s posebnom pažnjom na pripremi budžeta za 2016. godinu.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...