Aktuelnosti

Objavljen drugi poziv za dostavljanje predloga projekta u okviru Jadransko - jonskog transnacionalnog programa - ADRION

Logo_Interreg_ADRION.png
Rok za podnošenje prijava je 26. jun 2018. do 15:00 časova

Drugi javni poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg 5 - b Jadransko-jonskog programa saradnje 2014 - 2020 - ADRION raspisan je 26. marta 2018. godine.

Jadransko - jonski program ima za cilj da pruži podršku projektima transnacionalne saradnje koji jačaju ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju u Jadransko-jonskom regionu. Programska oblast obuhvata teritoriju osam zemalja - Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Poziv je objavljen za definisane teme u okviru programskog prioriteta br. 2: Održivi region radi postizanja sledećih specifičnih ciljeva: 2.1. Promovisanje održive valorizacije i očuvanja prirodnog i kulturnog nasleđa kao sredstva rasta u Jadransko-jonskom regionu; i 2.2. Povećanje kapaciteta za transnacionalno rešavanje problema ranjivosti životne sredine i fragmentacije i očuvanje ekosistemskih usluga u Jadransko-jonskom regionu.

Ukupan iznos raspoloživih EU sredstava u okviru drugog poziva iznosi 34.354.026,50 evra, od čega se 29.197.521,05 evra finansira iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i 5.156.505,45 evra iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II).

Rok za podnošenje prijava je 26. jun 2018. do 15:00 časova. Detaljna uputstva za prijavljivanje projekata mogu se preuzeti na zvaničnoj programskoj internet stranici: http://www.adrioninterreg.eu/index.php/projects/second-call-for-proposals-priority-axis-2/.

Povodom otvaranja drugog javnog poziva za dostavljanje predloga projekata, Ministarstvo za evropske integracije organizovaće informativni seminar u Beogradu. Informacije o datumu i mestu održavanja seminara biće objavljene na internet stranici Ministarstva za evropske integracije www.mei.gov.rs i internet stranici ADRION programa www.adrioninterreg.eu.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...