Aktuelnosti

Program reforme poreza na imovinu – podrška unapređenju poreza na imovinu i dobre uprave

08_10_2015_01-640x350.jpg
Poziv za podnošenje prijava / rok 31.10.2017. godine

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo finansija, Stalna konferencija gradova i opština i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) pozivaju lokalne samouprave da se prijave za podršku u okviru Programa reforme poreza na imovinu – podrška unapređenju poreza na imovinu i dobre uprave.

Ukupna podrška iznosi 5,9 miliona švajcarskih franaka, a ona će biti usmerena na 40 jedinica lokalne samouprave (Paket A) i 7 gradova (Paket B) u Srbiji, za unapređenje administriranja poreza na imovinu i jačanja funkcije dobre uprave.

Kroz ovaj projekat oko 40 jedinica lokalne samouprave u celoj Srbiji dobiće priliku da ažurira svoje baze podataka o nekretninama, i time poveća obuhvat naplate poreza na imovinu. Pet najuspešnijih podeliće nagradni fond sa ukupnim sredstvima od 1,066 miliona švajcarskih franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske.

Paketi podrške jedinicama lokalne samouprave podrazumevaju pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u oblasti unapređenja administriranja poreza na imovinu i jačanja funkcije dobre uprave.

Rok za dostavljanje prijava je 31. oktobar 2017. godine do 17 časova. Prijave se dostavljaju u skeniranoj verziji elektronskim putem na sledeću adresu: msp.paketi@mduls.gov.rs . Prijave se podnose na srpskom jeziku.

Projekti se realizuju od 1. juna 2017. do 30. aprila 2021. godine
Dokumentaciju i uputstva za prijavljivanje možete preuzeti na internet stranici Ministarstva državne uprave i loklane samouprave www.mduls.gov.rs i Stalne knferencije gradova i opština www.skgo.org.

Preuzmite dokumenta:

Prijavni obrazac

Prijavni upitnik

Izjava o zajedničkoj prijavi

Uputstvo za prijavu

Pozivno pismo


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...