Aktuelnosti

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima

adc27cb1-resize-820x0x100.jpg

POZIV ZA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA

Na predlog Ministarstva privrede, Odbor za privredu i finansije doneo je Zaključak 05 Broj: 011-8770/17 od 13. septembra 2017. godine, kojim se određuje sprovođenje javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i utvrđuje Program javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima sprovodi Ministarstvo privrede.

U postupku pripreme Nacrta zakona ministar privrede je doneo Rešenje o obrazovanju Posebne radne grupe za pripremu teksta Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima koja je pripremila tekst Nacrta zakona. U radu Posebne radne grupe učestvovali su predstavnici organa čiji je delokrug povezan sa sadržinom ovog zakona. Pored predstavnika Ministarstva privrede, u radu na pripremi Nacrta zakona učestvovali su i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva pravde, Agencije za privredne registre, Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Komisije za hartije od vrednosti, Centralnog registra depoa i kliringa hartija od vrednosti, Uprave za sprečavanje pranja novca, Privredne komore Srbije, kao i profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Union i predstavnik pravosuđa, odnosno sudija Privrednog apelacionog suda.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima sprovodi se u periodu od 15. septembra do 5. oktobra 2017. godine.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici državnih organa, organizacija, privrednih društava, preduzetnici, stručnjaci u ovoj oblasti, kao i ostale zainteresovane strane.

Tekst Nacrta zakona predstaviće se na Okruglom stolu pod nazivom „Predstavljanje i diskusija o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima”, koji će se u organizaciji Ministarstva privrede, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije održati:

22. septembra 2017. godine u Nišu, sa početkom u 12.00 časova

28. septembra 2017. godine u Novom Sadu, sa početkom u 12.00 časova

4. oktobra 2017. godine u Beogradu, sa početkom u 10.00 časova.

Pozivaju se učesnici da uzmu učešće u javnoj raspravi, u okviru koje mogu dostavljati primedbe, predloge i sugestije za unapređenje teksta Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, na e-mail adresu: privrednadrustva@privreda.gov.rs ili poštom na adresu: Ministarstvo privrede, Beograd, Kneza Miloša 20.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se na obrascu koji se može preuzeti uz tekst Nacrta zakona, a dostavljaju se u sadržaju navedenom u obrascu.

 

 

PREUZMITE FAJL : POZIV ZA UČEŠĆE NA JAVNOJ RASPRAVI
15.09.2017.

PREUZMITE FAJL : NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA
15.09.2017.

PREUZMITE FAJL : OBRAZAC - KOMENTARI NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA
15.09.2017.

PREUZMITE FAJL : OBRAZLOŽENjE ZAKONA
15.09.2017.

PREUZMITE FAJL : PREGLED ODREDABA ZAKONA KOJE SE MENjAJU ODNOSNO DOPUNjUJU
15.09.2017.

PREUZMITE FAJL : ZAKLjUČAK I PROGRAM JAVNE RASPRAVE
15.09.2017.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...