Aktuelnosti

Potpisani ugovori za finansiranje 12 projekata u oblasti zdravstva

zdravstvo-ilustracija.jpg

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisala je danas ugovore o dodeli sredstva za realizaciju projekata u domovima zdravlja u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Novom Sadu, Bačkom Petrovcu, Čoki i Senti, opštim bolnicama u Zrenjaninu i Subotici, Kliničkom centru Vojvodine i specijalnoj bolnici u Starom Slankamenu. Nakon potpisivanja ugovora, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković je istakao da Pokrajinska vlada nastavlja sa podrškom zdravstvenih institucija u Vojvodini.

“Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine nastavlja sa podrškom zdravstvenih institucija na teritoriji Vojvodine, finansirajući nabavku neophodne medicinske opreme. Danas smo potpisali ugovore za realizaciju 12 projekata u devet vojvođanskih opština koje će građanima da obezbede jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je ovom prilikom Malenković.

Dom zdravlja u Novom Sadu je preko konkursa Uprave obezbedio ukupno 6.200.000,00 dinara za nabavku neophodne medicinske opreme.

„Od ovih sredstava, Dom zdravlja Novi Sad kupiće dva aparata: radnu stanicu sa primenom u otorinolaringologiji, kao i automatotizovani keratorefraktometar za optometriste, čime će se znatno smanjiti čekanje na pregled kod oftamologa, koji su nam deficitaran kadar. Dom zdravlja „Novi Sad“ se zahvaljuje Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine što je uočila značaj ove investicije za poboljšanje kvaliteta usluga Novosađana radom na najsavremenijim aparatima iz tih oblasti“, istakao je direktor Doma zdravlja dr Veselin Bojat.

Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je na poslednjem konkursu dodelila 44.138.761,00 dinara.


Izvor: Saopštenje Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...